
نحوه ارتباط ردیاب خودرو بدین صورت است که با استفاده از سیمکارتی که درون دستگاهها تعبیه شده و مودم موجود در ردیابها، از طریق دو کانال ارتباطی، کانال اینترنت و کانال پیامک اطلاعات لازم را برای کاربران ارسال میکند. این دستگاهها قادر هستند که سیگنالهای ارسالی توسط ماهوارههای GPS را دریافت و به تلفن همراه و کامپیوتر کاربران ارسال کنند. این سیگنالها حاوی اطلاعاتی از قبیل طول و عرض جغرافیایی محل، تاریخ و ساعت، سرعت حرکت و … است. با ارسال این اطلاعات توسط دستگاه ردیاب به تلفن همراه یا کامپیوتر، کاربران به راحتی میتوانند موقعیت دقیق دستگاه ردیاب خود را روی نقشه ببینید و حتی اگر در حال حرکت باشد، از میزان سرعت آن آگاه شوند.
امکان ارسال و دریافت اطلاعات دستگاه در بستر مخابراتی (از طریق سیمکارت تلفن همراه) فراهم شده است. به دلیل اینکه اطلاعات روی سرور ذخیره میشود، کاربران قادر خواهند بود مسیرهای پیموده شده را در بازههای زمانی مختلف روی نقشه مشاهده کنند. همچنین میتوانند با انجام تنظیمات دلخواه، اطلاعات مختلف را از طریق SMS دریافت کنند. به طور مثال کاربر با تنظیم دستگاه ردیاب، در صورت روشن شدن خودرو یک SMS مبنی بر روشن شدن اتومبیل دریافت خواهد کرد.
پس از اینکه ردیاب خودرو نصب شد، کاربر باید نرم افزار آن را نیز دانلود و روی گوشی موبایل خود نصب کند. قبل از خرید، کاربر باید مطمئن شود شرکت ارائه دهنده ردیاب، نرم افزار اندروید و IOS مخصوص گوشی آنها را ارائه میدهد. سپس بعد از وارد کردن اطلاعات شخصی خود میتوانند خودروی خود را کنترل کنند. نکتهی جالب توجه این موضوع است که کاربران میتوانند برای خودروی خود یک محدوده مکانی مشخص کنند که اگر خودروی آنها به سرقت رفت و از آن محدوده خارج شد، سریعا به آنها اطلاع داده شود. در حقیقت این نرم افزار به آنها کمک میکند که پس از به سرقت رفتن خودرو، سریع تر آن را پیدا کنند.
تنها کافیست نرم افزار و تمامی اطلاعات آن را در اختیار پلیس قرار دهند. اما به این نکته باید توجه کرد که به هنگام به سرقت رفتن خودرو هر چه سریع تر اطلاعات نرم افزار را باید در اختیار پلیس قرار داد. زیرا شانس اینکه خودرو سریعتر پیدا شود بیشتر خواهد بود. متاسفانه در کشور ما GPS خودرو به صورت آنچنانی استفاده نمیشود. امیدواریم که با خواندن این مقاله شما با عواقب عدم استفاده از ردیاب GPS روی ماشین خود آشنا شوید.